حمدون توره، دبیرکل اتحادیه بینالمللی ارتباطات دوربرد در حاشیه چهارمین سمپوزیوم بینالمللی مخابرات که از سوی مرکز تحقیقات مخابرات ایران برگزار شد، با اعلام این مطلب گفت: کیفیت خدمات مخابراتی در ایران در کنار توسعه کمی باید افزایش یابد.
وی از برگزاری مزایده اپراتور سوم تلفن همراه در ایران ابراز رضایت کرد و افزود: افزایش رقابت در بازار ارتباطات ایران یک عامل کلیدی افزایش کیفیت است.
وی با اشاره به اینکه استانداردهای بینالمللی در ایران رعایت میشود و اگر این معیارها رعایت نمیشد، امکان تماسهای بینالمللی در ایران با دیگر کشورها وجود نداشت، تصریح کرد: معیارهای اتحادیه جهانی مخابرات در مورد توسعه شاخصها در ایران و استانداردهای تدوین شده از سوی این سازمان بینالمللی توصیهای است و ما نمیتوانیم کشورها را مجبور کنیم که این معیارها را رعایت کنند.
توره تاکید کرد: کیفیت خدمات اهمیت دارد و در ایران تعداد دسترسی به تلفن، اینترنت و غیره افزایش یافته و مرحله بعد، توسعه کیفیت این خدمات است.
وی خاطرنشان کرد: از عوامل مهم توسعه کیفیت، افزایش رقابت است و خوب است که درایران اپراتور سوم در راه است.
ما از ارائهدهندگان خدمات مخابراتی میخواهیم که تنها کمیت پوشش را افزایش ندهند بلکه کیفیت خدمات و تعداد تماسهای ناموفق را نیز کاهش دهند.
من تجربه شخصی داشتم که در تهران در خودرو تماسهای من قطع میشد و این نباید رخ دهد. علاوه بر این، باید هزینهها کاهش یابد. نه تنها هزینه تلفن همراه بلکه هزینه اینترنت و تماسهای بینالمللی نیز باید کاهش یابد.
بهنظر سازمان جهانی مخابرات، دسترسی به ارتباطات حقوق اساسی بشر است. این شامل دسترسی به ارتباطات نیست بلکه ارتباطات سهل و اقتصادی است.
در شرایطی که جامعه جهانی بهسوی جامعه مبتنی بر دانش ارتباطات حرکت میکند، ارتباطات نقش اساسی در همه بخشهای اجتماع دارد و ما باید اطمینان حاصل کنیم که همه انسانها به امکانات ارتباطی قابلقبول دسترسی داشته باشند و این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است.
توره یادآور شد: این سازمان از سازمانهای تنظیم مقررات کشورها از جمله در ایران برای نظارت بر بازار مخابرات و ارتباطات حمایت میکند و باید مستقل و از توان لازم برای این نظارت برخوردار باشد.